Welcome!

Hey There,
I'm the owner of this blog, haha.
I would like to say thank you for visiting my blog.
Please be a follower and do drop your comment.



New Year...

I used to love New Year... However this year i felt very sad when it cames to new year... Being with my friend all the time make me so happy, but... next year... they moving away from me... well most of them... some still with me and some just looking for success at another place... PMR was very cool, but after PMR is no more fun...

Trip to Melaka!!!

Pada hari Jumaat yang lepas, pada 13 November 2009... Aku dan beberapa orang kengkawan yang len telah pun mengikuti rombongan sekolah, pergi around KL then ke Melaka... Nia ade beberapa gambar,,, Check out and comment...

Gambar yang sebelah kanan ni, gambar gurls yang pergi ikut trip ni... Kami semua satu bilik, bilik dorm kami nombor 2.02. Dari sekolah yang sama kelas yang berbeza, ade dari Intelek ada dari Arif namun tingkatan yang sama. Dari kanan gambar, dari atas, Farahanina, Insyirah, Farah Hasila, Raudhah, Syahira, Fatin Nuraqila, dan Nur 'Aqilah. Yang tida dalam gambar ni, aku dan Irma Herdiani. Kami budak perempuan KISPUS a.k.a. SMK Sungai Pusu ada 9 orang. Hari pertama lawatan kami ke Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Gambar sebelah ni yang pakai baju biru tu, Insyirah. Comelkan!!! Budak comel ni milik, Z_ _ _ _ N... Jangan Marah ye Insyirah... memang friendly orang nye.... Gambar sebelah kanan ni pulak, still kat Dataran Merdeka... Mereka-mereka ni memang pantang nampak kamera mesti nak berposing punye,,, Ade Syahira, Irma, Raudhah, Farah, Qila, In, dan Syafiq. Yang kat sbelah ni pulak gambar gurls... Semua ade except for Fatin... Dye yang amek gambar ni... So kredit to her... dari kanan, Nia, Irma, In, Nina, Farah, Raudhah, Qila, n Syira.



Lepas tu kami ke tugu negara, ni gambar beramai-ramai. Time ni dah nak Hujan tapi ley still lagi nak amek gambar. Semua wakil SMKSP. Dak laki n perempuan di tengah-tengah tu teacher kami. Lepas tu pada 15 November kami ke Melaka... Gambar ni pulak gambar Raudhah dok posing kat Masjid Tanjung Kling, Melaka. Comel kan... Satu hari tu, aku dok melekat ngan dia. Melayan dia memang best... Sronok berkawan dengan dia... Sporting sangat-sangat... Nanti korang carik dye kat, Hospital barah BOTAK!!! Ade la kisah di sebalik cerite tersebut... Gambar yang ni pulak kat Tokong cina, kat Melaka. In-syira, Nia n Qila... Comel-comel belaka... hahaha puji diri sendiri... Kami memang suke posing, so banyak gambar kami-kami.... korang jangan boring pulak.... Yang kat bawah ni gambar Qila n Raudhah... Comelnye.... Yang kat sbelah ni Nia dan Raudhah,, rasenyer,, dalam bebanyak gambar... pAling banyak ade gambar Raudhah je ler... Sebab nyer, dye yang comel... Steruamya, kami pun pulang semula ke Kuala Lumpur ke Bilik kami pada hari terakhir kami pun bergambar di tingkap paling bersejarah di bilik tu... sebab ape bersejarah sebab segalanya bermula di tingkap itu.... Ade lagi gambar, korg tengok la k.... BYE>>>>

Pengalaman My first Prefect Camping

Hari ni tak banyak berlaku sebagai permulaan Blog baru aku, aku akan menceritakan tentang pengalaman aku ke Kem Kepimpinan Pengawas pada 7 dan 8 Mac 2009. Seronok aktviti ini telah di jalankan di Sukida Resort, Hulu Langat, Selangor. Happening giler!! It's fun but I'm still tired till today, luckily get M/C for today. Kem ini adalah Kem pengawas aku yang pertama walaubagaimanapun kem ini adalah kem yang kedua seumur hidup aku. Dengan bayaran lengkap RM70, aku terus mengemas barangan. Jam tepat menunjukkan 6.00 pagi, aku terus mandi dan bersiap, aku menyarungkan baju sukan sekolah berwarna kuning bersama seluar slack given by mom and i continue to wear my scraf, I was then sent by dad to school, as we are ordered untuk berkumpul di sekolah. 7 Mac membuatkan jantung aku berdegap-degup menakutkan dan menggentarkan namun membuatkan aku excited. Aku bersama rakan-rakan kelas menaiki bas yang bersama yang di pandu oleh seorang Uncle Cina ke sana. Sepanjang perjalanan aku berjaga, sementara ramai peserta yang lain tidur kerana terlalu mengantuk. Aku sibuk mendengar lagu dari telefon bimbit aku sambil mengambil gambar peserta-aku memang mahir mengambil gambar kerana itu memang cita-cita aku- macam-macam kerenah. Setelah tiba aku terus mengucapkan syukur Alhamdulillah di dalam hati, aku turun dari bas bersama rakan-rakan aku dan beratur di sebuah padang besar. Kami kemudian di bawa ke dewan besar Kem, kami dikumpulkan disitu dan di berikan taklimat pertama sebagai pengenalan oleh Encik atau Cikgu Hairi. One of his very interesting pharse is 'Ingat pelajar ini bukan tempat saya mahupun tempat kamu, ini adalah tempat DIA' what that suppose to mean, I was thrill to hear what he jut said make me worried but somehow I manage to push that feeling aside. Setelah di pendekkan cerita terdapat tujuh orang Facilitators from each women and men. From kaum Adam, there's Mr Hairi, Mr wan or sir beardy atau Cikgu Janggut, Mr Firdaus, Mr Ambri, and Mr Alno. From the women side there's three, Miss Wendy, Miss Norlaili and Miss Marliana. They are very nice and garang namun kami tetap mesra dengan mereka, saya suka dengan ke semua mereka, Cikgu Ambri paling cute-garang namun dalam pada masa yang sama dia seorang yang baik dan mesra alam, serta paling hensem, sebenarnya dia adalah cikgu disiplin jadi dia suka mendenda kami-, Cikgu Hairi pula seorang yang sporting dan baik-namun suka push kami melakukan sesuatu yang kami enggan lakukan-, Cikgu Wan atau cikgu Janggut menjadi kegemaran maximum all of the student -He is very interesting, he is the kind of men that we like, he love to make jokes and at the same time he is still straight, dia suka mengajuk gaya seorang perempuan-, Cikgu Alno seorang yang berisi (saya x bermaksud untuk mengutuk) namun begitu sporting dan peramah-dia seorang yang comel dan baik, suka berjenaka dan membuatkan kami tak kering gusi-, Cikgu Wendi seorang wanita yang garang dan lurus,- dia adalah ketua fesi wanita, seorang yang tegas dan cantik-, seterusnya Cikgu Norlaili guru wanita yang paling cantik-peramah sudah tentu, membuatkan semua pelajar lelaki cair-, dan yang terakhir serta yang paling saya gemari Cikgu Mar-dia juga merangkap jurufoto di kem ini, saya paling suka akannya adalah kerana sikapnya yang tuff dan agak kasar- saya suka akannya kerana dia juga seorang yang peramah.
Kami diberikan dom, untuk pengetahuan saya tidak bermandi selama dua hari sekadar menukar pakaian sahaja-baju dalam saya juga tidak bertukar (HI... HI... MALUNYA) namun walaubagaimanapun ini adalah pengalaman yang saya cari salama ini. Seronok betullah... Saya berharap dapat berjumpa dengan guru-guru ini lagi, saya juga dapat membut kesimpulan dari pengalaman saya ini bahawa, Kesepakatan is the true meaning of an organisaton, the truth is there no such thing as workship all that matter is sepakat. I love all the facilatators.

Powered by Blogger.

Followers