Welcome!

Hey There,
I'm the owner of this blog, haha.
I would like to say thank you for visiting my blog.
Please be a follower and do drop your comment.



Pengalaman My first Prefect Camping

Hari ni tak banyak berlaku sebagai permulaan Blog baru aku, aku akan menceritakan tentang pengalaman aku ke Kem Kepimpinan Pengawas pada 7 dan 8 Mac 2009. Seronok aktviti ini telah di jalankan di Sukida Resort, Hulu Langat, Selangor. Happening giler!! It's fun but I'm still tired till today, luckily get M/C for today. Kem ini adalah Kem pengawas aku yang pertama walaubagaimanapun kem ini adalah kem yang kedua seumur hidup aku. Dengan bayaran lengkap RM70, aku terus mengemas barangan. Jam tepat menunjukkan 6.00 pagi, aku terus mandi dan bersiap, aku menyarungkan baju sukan sekolah berwarna kuning bersama seluar slack given by mom and i continue to wear my scraf, I was then sent by dad to school, as we are ordered untuk berkumpul di sekolah. 7 Mac membuatkan jantung aku berdegap-degup menakutkan dan menggentarkan namun membuatkan aku excited. Aku bersama rakan-rakan kelas menaiki bas yang bersama yang di pandu oleh seorang Uncle Cina ke sana. Sepanjang perjalanan aku berjaga, sementara ramai peserta yang lain tidur kerana terlalu mengantuk. Aku sibuk mendengar lagu dari telefon bimbit aku sambil mengambil gambar peserta-aku memang mahir mengambil gambar kerana itu memang cita-cita aku- macam-macam kerenah. Setelah tiba aku terus mengucapkan syukur Alhamdulillah di dalam hati, aku turun dari bas bersama rakan-rakan aku dan beratur di sebuah padang besar. Kami kemudian di bawa ke dewan besar Kem, kami dikumpulkan disitu dan di berikan taklimat pertama sebagai pengenalan oleh Encik atau Cikgu Hairi. One of his very interesting pharse is 'Ingat pelajar ini bukan tempat saya mahupun tempat kamu, ini adalah tempat DIA' what that suppose to mean, I was thrill to hear what he jut said make me worried but somehow I manage to push that feeling aside. Setelah di pendekkan cerita terdapat tujuh orang Facilitators from each women and men. From kaum Adam, there's Mr Hairi, Mr wan or sir beardy atau Cikgu Janggut, Mr Firdaus, Mr Ambri, and Mr Alno. From the women side there's three, Miss Wendy, Miss Norlaili and Miss Marliana. They are very nice and garang namun kami tetap mesra dengan mereka, saya suka dengan ke semua mereka, Cikgu Ambri paling cute-garang namun dalam pada masa yang sama dia seorang yang baik dan mesra alam, serta paling hensem, sebenarnya dia adalah cikgu disiplin jadi dia suka mendenda kami-, Cikgu Hairi pula seorang yang sporting dan baik-namun suka push kami melakukan sesuatu yang kami enggan lakukan-, Cikgu Wan atau cikgu Janggut menjadi kegemaran maximum all of the student -He is very interesting, he is the kind of men that we like, he love to make jokes and at the same time he is still straight, dia suka mengajuk gaya seorang perempuan-, Cikgu Alno seorang yang berisi (saya x bermaksud untuk mengutuk) namun begitu sporting dan peramah-dia seorang yang comel dan baik, suka berjenaka dan membuatkan kami tak kering gusi-, Cikgu Wendi seorang wanita yang garang dan lurus,- dia adalah ketua fesi wanita, seorang yang tegas dan cantik-, seterusnya Cikgu Norlaili guru wanita yang paling cantik-peramah sudah tentu, membuatkan semua pelajar lelaki cair-, dan yang terakhir serta yang paling saya gemari Cikgu Mar-dia juga merangkap jurufoto di kem ini, saya paling suka akannya adalah kerana sikapnya yang tuff dan agak kasar- saya suka akannya kerana dia juga seorang yang peramah.
Kami diberikan dom, untuk pengetahuan saya tidak bermandi selama dua hari sekadar menukar pakaian sahaja-baju dalam saya juga tidak bertukar (HI... HI... MALUNYA) namun walaubagaimanapun ini adalah pengalaman yang saya cari salama ini. Seronok betullah... Saya berharap dapat berjumpa dengan guru-guru ini lagi, saya juga dapat membut kesimpulan dari pengalaman saya ini bahawa, Kesepakatan is the true meaning of an organisaton, the truth is there no such thing as workship all that matter is sepakat. I love all the facilatators.

Leave a Reply

HOH ! DAH BACE POST !
APE TGU LAGI ??
KUMEN LAAAA ! 1 UN UKEH ! ^.^

Powered by Blogger.

Followers