Welcome!

Hey There,
I'm the owner of this blog, haha.
I would like to say thank you for visiting my blog.
Please be a follower and do drop your comment.



Believe me ??

Hye You !
Your the new gilrFRIEND
the hottest amongs the HOTTIE
to : SAM RHYS
Thank You for believing in me .
I'm gonna keep your secret forever after
hey sam ! I sayang kat You as my BestFriend !
Nanti kita hang out ye !

OH ! and bcoz of u girl my guitar camp became
DIET CAMP !
I'm ur Kak Long kan ... haha ...
Thank YOU !

FOR YOU !

Fitriah , aku baru dapat online and aku baru dapat bkk blog kau . Aku sayang kau lah weyh , so i'll do anything to make u happy . as long as u happy i will be happy to . untuk dye yang menyakitkan hati kawan aku ni akan aku lempang2 , sepak terajang , and make you sengasara sampai kawan aku neyh happy gile2 !! Just for you Fit and the rest of the PAUs . Fit remember this , kalau boys cakap bunga bukan sekuntum , girls cakap bla ar , ingat kau je ke kumbang kat sini !! en ? en ? en ? aku petik je jari belambak dtg , tapi utk fit la bkn utk aku . aku da ada dah (love you la ASH) . ahaks ahaks ahaks . I love you guys la weyy ! Rindu korg la ! Kiss ! Kiss ! Muah ! Muah !

... new lilypie ticker ...

Hey , do you notice the new gadget I put up there ? It's a ticker , That Ticker count all the time we've been together . From the first time you tell me you sayang kat me untill today . I hope we will be together till the end of our time ! ILY ! 143 ! haha .

1Oo0 Guitar Performance

Malaysia Inovatif 2010
Largest Guitar Performance
ME !!!!!
at first there's 5 girls
but then it increase up to 7 of us .
boys ??
i'm not sure how much they count
There's ,
ME - Nia : the HOTTIE
Una : the YUNA
Aina : the SMILEY
Yaya : the AWESOME
Sam : the MAT SALEH CELUP
Yuyu : the ROCKER
Nani : the CHICK
that's us .
we met and became friends here
in this camp at UKM , Bangi .
Kami menginap di hostel Kolej Ibrahim Yaakub
Nia share room with Una .
Room number 405
thanks kat akak yang memiliki bilik ni ye
sbb sudi kasi pinjam bilik .
haha :D
After registration
we were tested to be grouped
Nia n Una : Gitar 4
Sam , Yaya , Aina , Yuyu : gitar 5
Nani : gitar 3
I play the Yamaha Folk Guitar , F310
Una play Yamaha Classical Guitar , C4o
the best CAMP EVER !!! YEAY !!!
I'm gonna miss you guys !!


from the left Aina , Una , Nia , Yaya , Sam

Nia and Aina !

Nia and Una !

Nia and Yaya !

Nia and Sam !

Nia and Yuyu !

Nia , Sam , Nani !

Nia with the boys !

Just me !

Aina ! Una ! Yaya ! Sam ! Yuyu ! Nani ! Aina ! Una ! Yaya ! Sam ! Yuyu ! Nani !
Nia







Cemburu nya saya!!

awak,
tadi saya jalan-jalan kat KLCC
skali saya nampak dia ...
saya jelous betul dekat dia ...
saya boleh bayangkan kalau awak usha usha dia
CEMBURU nya saya!!
taw la,
kulit dia putih , seputih salju ,
blouse yang dia pakai , mahal dan cantik pulak tu ,
seluar dia , seluar jeans warna biru , cantik sungguh ,
pulak tu , dia tak bertudung ,
awak boleh usap-usap rambut dia ,
awak boleh belai dia
saya tak setanding dia ,
kalau dengan saya ada batas ,
saya tak pakai blouse mahal n cantik macam dia,
saya tak pakai seluar jeans tu , seluar slack je ,
rambut saya tak kelihatan , macam mana nak tahu saya cantik ke tak kan??
awak nak ke kat dia ,
jap saya cakap kat
PATUNG PARKSON tu awak minat kat dia ...
bolee??

Q and A!

remember my older post
the one entitled BEST FRIENDS?
the Q : can guy and gal be bestfriends?
well based on Teori Lucu - Wani ardy
YES! guys can be bestfriends with a girl.
But according to my experience,
a boy can never be bestfriends with a girl
because
at the end
either one of them will fall for one of them...
Haha , yup2 ...

PAU2 CUTIE!

taw ta PAU2 CUTIE tu ape?
haha . tu la nama genk kamey
ANI - red faced PAU
CHOPPA - peacemaker PAU
FITRIAH - Chilli PAU
AJA - New Flavour PAU
ABIE - Baby PAU
AMNi - K-pop Lover PAU
MURNI - Add Math Solver PAU
ANES - Bikini Up-Top PAU
FARAHANA - Sweet PAU
EQLIMA - The Blacken PAU
NIA - Music Maker PAU
kisahnye, Iman borink2 tyme periksa
dah tu ade paper kosong lebih and so
Iman u start doodle
lukis2 macam orang bodo
da tu lukis gambar PAU!
n this PAU Iman wat ada watak our genk
Kami namakan mereka PAU2 CUTIE
PAU CUTIE
happy sesama,,
sdey sesame,,
gelak sesame,,
steam un sesame..
haha.

MINE - TAYLOR SWIFT

Oh, oh, oh
Oh, oh, oh

You were in college, working part-time, waiting tables
Left a small town and never looked back
I was a flight risk, afraid of fallin’
Wondering why we bother with love, if it never lasts

I say, “Can you believe it?”
As we’re lyin’ on the couch
The moment, I can see it
Yes, yes, I can see it now

Do you remember, we were sittin’ there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Flash forward, and we’re takin’ on the world together
And there’s a drawer of my things at your place
You learn my secrets and figure out why I’m guarded
You say we’ll never make my parents’ mistakes

But we got bills to pay
We got nothin’ figured out
When it was hard to take
Yes, yes

This is what I thought about:

Do you remember, we were sittin’ there, by the water?
You put your arm around me for the fist time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Do you remember all the city lights on the water?
You saw me start to believe for the first time
You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Oh, oh, oh, oh

And I remember that fight, two-thirty AM
You said everything was slipping right out of our hands
I ran out, crying, and you followed me out into the street

Braced myself for the goodbye, cause that’s all I’ve ever known
Then, you took me by surprise
You said, “I’ll never leave you alone.”

You said, “I remember how we felt, sitting by the water.
And every time I look at you, it’s like the first time.
I fell in love with a careless man’s careful daughter.
She is the best thing that’s ever been mine.”

You made a rebel of a careless man’s careful daughter
You are the best thing that’s ever been mine

Do you believe it?
We’re gonna make it now
And I can see it

I can see it now


This is for you!

NO TITLE!


Shit! I'm crying! Dunno why!
Maybe because it's the end of our f4 year!
GOSH! Lots of change happens to my life!
Saia tetap kawan dengan kawan baik LAMA saya n
saia dapat kawan baik BARU.
Saia jugak hepi sebab jumpa cinta!
dulu saya sakitkan hati Kak Ija pasal cinta dia skunk saia pulak jatuh cinta.
Saia sangat bahagia,
But i don't know why I'm crying like HELL.
Maybe because ...
well ...
why ??
Lately my heart feel really bad,
almost like there's gonna be a bad thing.
I'm almost over Fit desicion but still my heart still aching.
SHITT!!!
WHY!!!
TELL ME WHY!!!
Lebih baik aku Zikrullah , ingat Allah . Subhanallah...

When I'm Gone...

Ajal susah dijangka,
Ajal memFOLLOW kita ke mana kita pergi
Allah menentukan bila tiba ajal kita.
Subhanallah, sesungguhnya kematian itu amat perit
amat sedih kerana ia memisahkan kita dari yang tersayang.
Yall kalau aku dah ta de nanti,
yall jangan sdey aw.
Jgn nangis tapi korang senyum je,
jgn sengih atau gelak golek2.
tapi senyum ikut sunah nabi je.
Merelakan pemergian aku,
kalau aku nampak ade yang menangis meratap kematian aku
or gelak guling-guling atas kubur aku,
aku bangun balik n aku lempang sorang2.
nanti bila aku dah ta de aku nak
korunk wat blog pasal aku
semua cerita pasal aku taw haha.
Pasal keHOTan aku n kebaikan aku
jgn plak korunk tulis pasal habit buruk aku.
Just nak cakap,
Doakan aku,
Ingati aku,
redha kematian aku,
Sayangi aku always,
tak yah la nak ingat all the time nanti tak jadi hidup korunk
just bila angkat tangan nak berdoa tu,
doakan untuk aku.
Aku ta taw lagi bila aku mati,
tapi tulis awal2 mana taw esok aku dah ta de...
ta dapat online ke tak dapat tulis bende ni.
apa-apa un, bila aku dah tak de nanti aku nak
ABIE baca benda ni kat kelas
depan semua orang
sebab abie en COOL
kunk suro dan2 lain baca menangis pulak karang.
haha, ta nak nangis aw.
Bak kata ASH, Senyum!

KORUNK JGN SDEY2,
JGN NANGIS2
BILA MALAIKAT MAUT DATANG
MENJEMPUT AKU TAW.
AKU EVOL KORUNK!
SANAT2
SENDAT2
PEKAT2
JUST YALL.

PAT

PAT stands for Peperiksaan Akhir Tahun, End of Year Exam.

Ade beberapa paper da taw results, Nia macam redha je.
Tapi ada sorang bestie Nia ni gila2 sdey pasal results dia.
Nama dia Fitriah, mmg dia sangat sedih pasal result dia sampaikan
amek keputusan nak pindah, WHAT THE DOWH!!
Ko mmg suka buat aku bengang kan! Nak kne penyepak budak ni!
Geram gila!! Kau nak pindah apa bezanya, kalau tak bole ngam lagi susah ko nak belajar
Bodoh la kau ni!! Geramnya aku!! Relax la ada masa lagi utk kita perbaiki kesilapan kita
aku un ade je fail kot? tapi kita kne usaha lagi,
Semua ni terjadi sebab Allah nak ingatkan kita,
Kita kena usaha untuk berjaya, untuk dapatkan keputusan yang cemerlang
tapi janganlah samapai nak pindah school
HECK!!
Bengong la kau! tengok habis aku maki hamun ko kat blog aku!!
tapi tak pe la... kalau kau nak pindah, pindah la.
Kalau kau rasa itu langkah terbaik untuk kau, teruskan.
Kalau kau bahagia, aku un bahagia, sbb aku sayang kau,
Fit terpulang lah pada kau, bila keputusan kau dah muktamad bagi tau aku aw.
FIT AKU SYUNK KO!!! okeyh!!




Feeling Like Sick!


Temperature keep rising!
Getting hotter and hotter.
Haha.
Feeling really sick while missing him,
text him couple days ago
but he didn't reply
maybe he have somthing to do
but I really miss him.
I lay on my bed and hugged ASH all day long.
I ate tons of Buah Jambu Air,
manis n sedap pulak tu,
Momma says ta pe, makan banyak2 kasi sejuk badan.
borink je, baring je.
Then online, then go to toilet,
haha.
Check up pon mcm ta nak check up.
ta pe le...
Feels like dying la... I think I am dying
my kidney hurt a lot!
I'm in Pain! :'(
haha . Miss my friends, my ash, and everyone!

Nia + Una = Aina




WE WENT OUTT!
Hari Sabtu , 6 November 2010 .
Venue , Wangsa Walk Mall .
Teman Aina beli Jubah for her Asrama Dinner .
B4 that lets go Kareoke .
Wah Bestnye!
Nyanyi Kuat2 .
haha .
The best part is , me n Una list down
stuff that we need however ,
we manage to buy only two out of 7 item listed .
Haha. Bestnye Singing nun Aina!
Haha , Aina ur my lil sis bestfriend
and now she's my bestfriend too .
Haha .
AINA!!! AINA!!!! AINA!!!

BIG ONE!




BIG ONE!

Remember my other post?

Eqlima gave me a bear for my birthday right?

Well this time is quite special.

HE gave me a bear.

THE BIG ONE!!

So sweet, Fitriah and Syaza was really jealous.

At the bear there’s written

LOVE FOREVER

He’s so sweet.

He gave it at my house.

He asked me to wait at the bustop near my house

And he arrived later.

He lied to me,

He said he wanna give me a comic book

However he took out a big paper bag and inside

there’s the biggest bear I could ever imagine

getting from him.

SOOO SWEEET!

He make me hop happily from the bustop to home.

Haha

Also there’s a card

At the front he wrote

To : Nur Iman Aqilah (Nia)

From : ASH (Secret la sangat)

Inside he wrote,

Happy birthday to you,

Walaupun dah terlambat dah lebih kurang

dua week dah. ASH harap Iman akan panjang

umur dan ingat orang terSAYANG.

Sorry Teddy bear ni tak besar.

Walhal bapak besar!

The BIG ONE!

I’m so happy!

Like SOOO HAPPPY!

Powered by Blogger.

Followers